^ Naar boven ^

“Land der Berge, Land am Strome”. Dat is de eerste regel van het Oostenrijkse volkslied. 75% van het landoppervlak wordt ingenomen door de Alpen, die in het westen, midden en zuiden van het land liggen.
Het noorden van het land is lager, maar de heuvels daar zijn toch nog tot zo’n 1000 meter hoog: het Österreichische Alpenvorland.
De hoogste berg is de Grossglockner, 3798 meter, op de grens van Karinthie en Tirol.

De hoofdstad  van Oostenrijk is Wenen en is de grootste stad met meer dan 1,5 miljoen inwoners. Andere belangrijke en ook toeristisch interessante steden zijn Innsbruck, Graz, Linz, Salzburg en Klagenfurt.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten in de zomer en in de winter.
Liefhebbers van een vakantie in de bergen zijn hier op hun plaats en hebben een keus uit veel mogelijkheden. Maar er zijn ook talloze meren in vooral Salzkammergut en Karinthië. Alle vormen van watersport zijn hier mogelijk en in hun glasheldere water is het uitstekend zwemmen.

Aan vakantie met kinderen wordt veel aandacht besteed in alle vakantieplaatsen en regio’s. En wandelen is uiteraard overal volop mogelijk. Van makkelijke voettochten in de dalen tot klimpartijen in de bergen.
Ook aan fietsers is gedacht. De laatste jaren is het net fietsroutes steeds verder uitgebreid en zijn er nu honderden kilometers aan speciale fietswegen.

Het klimaat van Oostenrijk wordt beïnvloed door de Noord-Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en het Europese continent.  De zuidelijkste provincie Karinthië heeft mediterrane weersinvloeden en warmere zomers dan de andere provincies in de Alpen.

© 2024 - Makelaar Karinthië