^ Naar boven ^

Pension zum Mühlrad

Na zeven jaar succesvol runnen van het Gasthof St. Egydenerhof heeft het gezin van der Meer een nieuwe uitdaging gevonden aan de oevers van de Millstätter See. Wij zijn blij dat wij hen ook bij deze nieuwe bedrijfsaankoop mochten begeleiden. Vanaf oktober 2015 zijn Monique Martijn, Lucas en Jeanette de trotse bewoners en eigenaars van het ontbijtpension zum Mühlrad.

www.pension-muehlrad.at

Waldpension Schiefling

Karoline en Wouter zijn echte wereldreizigers. Na meer dan 10 jaar op verschillende plaatsen in Australie te hebben gewoond en gewerkt, hebben zij Karinthie uitgekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Behalve het feit dat Karinthie qua klimaat en natuur zo prachtig is en de levenskwaliteit zeer hoog was de centrale ligging binnen Europa voor hun een belangrijke overweging om hier naar toe te komen. Vanaf oktober zijn zij de eigenaars van dit pension/appartementenhuis, in Schiefling am Wörthersee, dat wij in onze stille verkoop hadden.

www.waldpensionschiefling.at

Gasthof Pension Hogt aan de Ossiacher See

Vanaf 1 juli 2015 bent u van harte welkom om uw vakantie te boeken bij Gasthof Pension Hogt. Eddy Hogt en Charlotte Biezeman openen dan hun bedrijf op de Gerllitzen Alpenstrasse in Bodensdorf. Voor meer informatie kunt u kijken op hun website. Zou u zelf ook zo´n hotel willen beginnen dan kunt u ons altijd emailen of bellen.

www.gasthofpensionhogt.at

Aktiv-Appartements aan de Faaker See

Sinds april 2014 zijn de uit Groningen afkomstige Harry, Petra en Rowan Faber de nieuwe eigenaars van Aktiv-Appartements. De sportieve eigenaars bieden hun gasten een gezellige, sportieve maar vooral ontspannen vakantie aan. Na een zeer succesvol bedrijfsmatig jaar 2014, heeft de familie Faber vanwege familie omstandigheden moeten beslissen, om terug naar Nederland te emigreren. Vanaf 1 juli hebben wij, samen met de familie Faber, de sleutel kunnen overdragen aan de nieuwe Duitse eigenaars.

www.aktiv-appartements.at

Velden Appartements

Vanaf eind oktober 2013 zijn wij de gelukkige eigenaars van dit appartementenhuis in Velden aan de Wörthersee. In totaal beschikken wij over 11 appartementen waarvan wij enkele gaan ombouwen naar onze eigenaarwoning. De overgebleven 7 appartementen worden deze winter volkomen gerenoveerd en omgebouwd voor toeristische verhuur. In het voorjaar van 2014 gaat Velden Appartements weer open voor onze gasten.

www.velden-appartements.at

Pension AdlerHorst:

In de zomer van 2013 hebben wij ons pension aan de Ossiacher See verkocht om een nieuw project te beginnen. Vanaf 1 november 2013 zijn Gé en Wilma Verhoef de eigenaars van pension AdlerHorst in Steindorf. Wij wensen hen heel veel succes en veel geluk in ons voormalige pension waarin wij met zoveel plezier gewoond en gewerkt hebben.

www.pensionadlerhorst.at

Vakantiehuis aan de Ossiacher See

Sinds 2008 waren wij op zoek naar een klein vakantiehuis , met een gezamenlijk stukje strandbad aan of  de Millstättersee of  de Ossiachersee in Karinthië. De keuze van Karinthië is gelegen in het feit dat het klimaat daar zomers zeer aangenaam is en er in de winter ook volop in  de buurt geskied kan worden. Via een Oostenrijkse makelaar zijn we een huis wezen bekijken, heen en weer met het vliegtuig. Het betreffende huis was in een slechte staat van onderhoud en hoewel de prijs dienovereenkomstig was, besloten we het niet te kopen. Daarna hebben we via een andere Oostenrijkse makelaar een bezichtiging afspraak gemaakt voor een ander vakantiehuis, echter voor dat de bezichtiging plaatsvond werd de afspraak afgezegd, in verband met verkoop van het huis.  Al met al verliepen de contacten – ondanks internet en email – niet vlotjes. In september 2009 vonden we op de site van Safe Immo een vakantiehuisje aan de Ossiachersee, met gezamenlijk strandbad en dicht bij het skigebied De Gerlitzen. De contacten via deze Oostenrijkse makelaar liepen via een Nederlandse medewerkster bij Safe Immo, Jorien van der Horst. Alle contacten konden dus in het Nederlands plaatsvinden. Er waren vanaf onze kant veel vragen, met betrekking tot het huisje,  het gezamenlijke strandbad, Grundbuch, Treuhandkonto etc. Hoewel we ons goed voorbereid hadden op de koop van onroerend goed, is het toch in Oostenrijk anders geregeld dan in Nederland. Begin januari 2010 hebben wij onder leiding van Jorien het huisje bezichtigd.  We waren zeer enthousiast en hebben het huisje gekocht. Vanaf dat moment heeft Jorien ons van A tot Z helemaal begeleid, wat erg veel tijd in beslag nam. Op al onze vragen – en dat waren er velen  – heeft ze helder, duidelijk en eerlijk antwoord gegeven. Ik kan iedereen aanraden die overweegt een huis in Oostenrijk – Karinthië te kopen Jorien als makelaar-assistent in te schakelen! De koop van ons huis is volstrekt zorgeloos en vlekkeloos geregeld! Houdt er wel rekening mee dat als je via internet/telefoon/post informatie opvraagt over onroerend goed in Oostenrijk bij een bepaalde makelaar, je verplicht bent de eventuele aanschaf van het onroerend goed te laten plaatsvinden bij die makelaar waar je als eerste contact over dat betreffende onroerend goed hebt gehad. Je bent vrij om bij een makelaar informatie op te vragen over onroerend goed wat bij een andere makelaar te koop staat.
Ik weet dat de makelaarskosten in Oostenrijk aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland, dat is een gegeven.  Dus die makelaarskosten hadden we sowieso moeten betalen! Op de wijze waarop Jorien dit heeft gedaan, is ze het geld dubbel en dwars waard! Wij zijn nu de trotse en zorgeloze bezitters van een heel leuk vakantiehuisje!
C.v.d.H

Gasthof Kasermandl

Sinds november 2012 is de belgische familie de Leenheer eigenaar van dit Gasthof in Steindorf am Ossiacher See. Een Gasthof kopen is niet eenvoudig maar deze familie had een zeer goed doordacht bedrijfsplan. Daardoor is het gelukt om dit Gasthof te kunnen kopen. Wilt u ook genieten van de belgische gastvriendelijkheid en keuken dan kunt u kijken op

www.kasermandl.eu

Appartementenhuis Rosenheim

Sinds september 2012 is de familie Schadenberg eigenaar van huis Rosenheim in Treffen. Na vele jaren zoektocht door geheel Oostenrijk zijn zij met ons in contact gekomen. In de zomer kwamen wij dit unieke project tegen op een uitzonderlijke locatie. Gelukkig is het gelukt om de bank van dit project te overtuigen. Na een grote verbouwing zijn inmiddels de eerste gasten al geweest.

www.pensionrosenheim.at

Tweede woning aan de Weissensee

Sinds de zomer van 2012 is de familie Lelij eigenaar van een prachtige woning aan de Weissensee. Aan de Weissensee zijn niet veel woningen te koop en na een lange zoektocht is het toch gelukt om voor hun een woning te vinden die aan al hun wensen voldeed.

Almhuis in Lienz

In de zomer van 2011 hebben wij deze familie geholpen bij de koop van een Almhuis in de buurt van Lienz. Bij almhuizen is het uiterste voorzorg om te kijken welke vergunningen er voor woongebruik zijn afgegeven. Na het uitzoeken bij het kadaster, gemeente en rechtbank was het voor deze familie mogelijk om dit almhuis te kunnen kopen.

Landhaus Danita

Sinds januari 2011 is de familie v.d. Stelt in het bezit van dit landhuis met 4 appartementen. Na vele jaren is hun droom in vervulling gegaan. Het appartementenhuis ligt in Bodensdorf op loopafstand van de winkels en het strandbad.

www.landhausdanita.com

Haus Berkhout

Vanaf juni 2009 is de famillie Berkhout eigenaar van dit appartementenhuis in Glanegg. De gemeente Glanegg ligt tussen St. Veit en Feldkirchen. Het huis heeft 2 appartementen die verhuurd kunnen worden. Jasper, de zoon, heeft een webdesignbureau die deze website gemaakt heeft.

www.hausberkhout.com

Pension Colombia

Na een aantal jaren pacht heeft de familie Tijdeman dit pension kunnen kopen.  Behalve de gastvrijheid van dit gezin worden ook de kookkunsten van René geroemd. Het pension beschikt over ca. 40 bedden, een buitenzwembad en ligt vlakbij het centrum van Velden.

www.pensioncolombia.com

Villa Velden

Sinds 2008 waren Marco en Yfette Brouwer in het bezit van deze villa in Velden met schitterend uitzicht over de Wörthersee. In de villa zijn ook nog drie appartementen voor verhuur en twee tweepersoonskamer. Vanwege familie omstandigheden heeft de familie Brouwer in 2012 ervoor gekozen om weer terug naar Nederland te emigreren. Gelukkig hebben wij hun huis, binnen redelijke termijn, weer kunnen verkopen aan nieuwe eigenaars uit Amerika.

www.villavelden.at

Gasthof/Pension St. Egydenerhof

Sinds augustus 2008 zijn Monique en Martijn van der Meer de eigenaars van dit Gasthof/pension in St. Egyden. In de omgeving wordt lovend over de gastvrijheid en het heerlijke eten van de familie gesproken. Ook worden vele activiteiten zoals carnaval in dit pension gevierd. Het pension heeft vele internationale gasten en krijgt veel bus-gezelschappen. In september 2015 hebben wij een nieuwe eigenaar voor dit bedrijf kunnen vinden en hebben wij Monique en Martijn begeleid bij de aankoop van hun nieuwe ontbijtpension.

Haus Fransen

Sinds juni 2007 is de familie Fransen eigenaar van dit prachtige huis in Pichlern, vlakbij Feldkirchen/Himmelberg. De gehele bovenste verdieping beschikt over een 80 m² groot appartement dat geschikt is voor verhuur tot 10 personen. Henry is een zeer goede tegelzetter en Willeke werkt bij een restaurant aan de Flattschacher See.

© 2024 - Makelaar Karinthië