^ Naar boven ^

Emigratiebegeleiding

Emigreren is een proces. De gedachte om iets anders te willen, is vaak al jaren eerder begonnen. Een nieuwe uitdaging: een nieuwe start. Welk land, welke taal zou in aanmerking kunnen komen? Op zoek naar rust, ruimte en mooie natuur. De meeste mensen hebben er wel eens over nagedacht. Uiteindelijk zijn er maar een relatief klein aantal mensen die deze droomwens daadwerkelijk gaan uitvoeren.

Factoren als familieomstandigheden, leeftijd kinderen, ouders, eigen middelen, pensioenopbouw, een dosis lef en doorzettingsvermogen tellen allemaal mee om emigratie mogelijk te maken. Oostenrijk is een fantastisch land om in te wonen. En Karinthie met de combinatie van heerlijke mediterrane zomers en skiën in de winter in het bijzonder. Vakanties in Oostenrijk zijn populair en tijdens deze vakanties wordt al gauw gefilosofeerd over een 2e huis of emigratie naar Karinthie. Oostenrijk staat niet voor niets in de top 3 van emigratielanden!

Hoe is de dagelijkse praktijk zonder deze roze vakantiebril? Wij horen ook verhalen van mensen die te snel en niet goed voorbereid deze stap hebben genomen. Met soms dramatische gevolgen en grote teleurstelling. Tot aan terugkeer toe! Maar het kan ook iedereen overkomen dat u uw droomlocatie vindt en denkt dat de mogelijke problemen wel mee zullen vallen. Liefde maakt ook in dit geval vaak blind!

En juist daarom hebben wij onze unieke werkwijze opgezet. Wij kunnen u helpen bij een aantal stappen tussen uw droom en realisatie. Onderwerpen die vaak niet of moeilijk bespreekbaar zijn met familie en vrienden in Nederland. Maar om uw keus goed en doordacht te kunnen maken, zij deze vragen voor u wel heel belangrijk. U staat in het emigratieproces niet alleen, wij helpen u daarbij!

Aankoopbegeleiding (vakantiewoning, huis,  pension, gasthof, appartementenhuis of hotel)

Het kopen van onroerend goed in het buitenland is toch heel anders als in Nederland. U heeft vast en zeker hele andere vragen dan bij de aanschaf van een huis in Nederland. En gaat u ook nog emigreren dan is deze keuze nog veel ingrijpender.

De volgende stap is het zoeken naar een geschikte locatie. Uren op internet zoeken. Informatie opvragen bij makelaars en zoveel mogelijk gegevens op internet zoeken over wonen en werken in Oostenrijk. Helaas zullen makelaars u niet meer informatie gegeven dan een summier exposé. Laat staan dat zij uw emigratie vragen kunnen beantwoorden. Zij zijn maar op één doel uit en dat is uw handtekening op een bezichtigingblad of uw email adres met uw gegevens. Zodra de makelaar namelijk deze gegevens heeft, kan hij u bij koop van dit object een rekening sturen. Dat u veel meer vragen heeft dan een Oostenrijker die hier een object koopt zal de makelaars een zorg zijn. Zij willen provisie en geen lastige vragen.

Wij werken anders. Wij gaan samen met u op zoek naar een geschikt object. Naar aanleiding van uw zoekopdracht en wensen kijken wij in ons eigen aanbod en het aanbod van andere makelaars en banken. Wij vragen voor u de informatie op en sturen die aan u door. Mochten de objecten voor u ook interessant zijn dan regelen wij voor u de eerste bezichtiging (evt. 2e bezichtiging), financieringsaanvraag, opmaken koopaanbod en onderhandelingen, opmaken koopverdrag, ondertekening bij notaris of advocaat en sleuteloverdracht. Voor een uitgebreide beschrijving van de aankoopprocedure van een huis of bedrijf lees dan verder op onze website bij menukopje huis kopen/huren, bedrijf kopen/huren.

Wij willen hier graag nogmaals benadrukken dat u geen dubbele makelaarscourtage betaalt. Als u onroerend goed koopt in Oostenrijk betaalt u 3% makelaarskosten met of zonder onze hulp! Belangrijk is daarbij dat u via ons de informatie van het object opvraagt. Als u al contact heeft gehad met de desbetreffende makelaar, die het object aanbiedt, kunnen wij niets meer voor u doen.

Financiële advisering, analyse en prognose

Naast de aankoopkosten komen er altijd aanvullende kosten op u af.

Indirecte kosten bij de aanschaf, eventuele  renovatiekosten, vergunningen,  (gemeentelijke) belastingen. Ook kan het zij dat u inkomen uit het object wilt genereren via verhuur, pacht of bedrijf.

Wij kunnen u helpen overzicht te krijgen in deze kosten  of samen met u een Ertragvorschau maken die u bij een eventuele financieringsaanvraag nodig heeft.

Vraag vrijblijvend naar de hulpmogelijkheden die wij u kunnen bieden, de banken en financiele adviseurs die wij u kunnen aanbevelen en de eventuele kosten die eraan verbonden zijn.

Ondersteuning bij onderhoud en verhuur van 2e huis/ woning

Een 2e huis “op afstand”  is ook vaak een zorg “op afstand”. Heeft ons huis de vorst doorstaan, zit de brievenbus niet vol, is de vuilnisbak geleegd, ligt er niet teveel sneeuw op dak?
En als u verhuurt: Hoe is het huis achter gelaten, waar is de sleutel gebleven, hoe krijg ik het weer schoon?

Wij kunnen u helpen bij het verkleinen van die zorg “op afstand”.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten die eraan verbonden zijn.

© 2023 - Makelaar Karinthië