^ Naar boven ^

Karinthië de provincie van de schitterende meren, langgerekte bergmassieven, ruisende beken, glooiende alpenweiden, vele historische bezienswaardigheden en een zonnig klimaat. In dit zuidelijkste puntje van Oostenrijk wordt de subtropische sfeer al voelbaar. Het is niet voor niets dat Karinthië zo populair is.

Karinthie vormt een van hooggebergte omsloten landschap door zijn bergachtige westen en het lage oosten. In het zuiden van Karinthie wordt de grens met Italie en Slovenie gevormd door de Karawanken een uitdaging voor bergbeklimmers. In het noorden van Karinthie wordt de grens gevormd door het nationaal park Hohe Tauern met de hoogste berg van Karinthie de Grossglockner (3798 m).

De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt. Behalve een Luchthaven beschikt Klagenfurt over vele kunstwerken en gebouwen van Italiaanse bouwmeesters. In het zuidelijke gedeelte van deze streek vindt je de fantastische bergketens van de Karnische Alpen en de Karawanken. Aan de voet van deze bergen zijn  het Rosental, Lesachtal en het Gailtal. De belangrijkste rivieren in de streek zijn de Drau en Gail.

Karinthië het zonnebalkon van Oostenrijk, heeft ca 200 meren met een aangename watertemperatuur tot 28 graden. De Wörthersee, en de badplaatsen aan de Ossiacher See en de Faaker See zijn geliefde vakantieoorden vanaf mei tot en met half oktober voor binnen- en buitenlandse toeristen met vele watersportmogelijkheden en vele uitstapjes.

In de zomer is het mogelijk om de populaire Kärnten Card te kopen. Met deze kaart kunnen meer dan 100 uitstapjes gratis bezocht worden zoals bergbanen, musea, dierentuinen en boottochtjes.
Meer informatie over de Kärnten Card op: http://www.kaerntencard.at

Karinthië wordt in de winter nog weleens over het hoofd gezien, terwijl het niet veel langer rijden is om er te komen. Hier ontbreekt het de wintersporter aan niets minder dan vele andere populairewintersportgebieden.

Voor wie niet van skiën of snowboarden houdt zijn er ook veel leuke activiteiten te ondernemen. Karinthië heeft een uitgebreid net van geprepareerde winterwandelwegen en kilometers lange langlaufloipen. Er zijn rodelbanen, sneeuwschoenwandelingen, paardesleetochten en op de bevroren meren kan geschaatst worden. Om na een actieve dag weer warm te worden en te ontspannen kan men in de gezellige hutten nog een drankje nuttigen of genieten van het warme water in de Karinthische thermen.

De steden Villach en Klagenfurt beschikken over een prachtige binnenstad, overdekt winkelcentrum, vele terrasjes, bioscopen en grote meubelzaken en mediazaken.

Karinthie profileert zich steeds meer als Alpe-Adria regio. Dit komt mede doordat de grens met Italië enSlovenië snel bereikt is. De adriatische kust is binnen 1,5 uur bereikbaar en Venetië binnen 2 uur.

De Karinthiers zijn vriendelijke, aardige mensen met een Italiaanse flair. Regelmatig gaan zij uit eten en de kaarten bevatten behalve Oostenrijkse traditionele gerechten ook vis en italiaanse gerechten. Zeer bekend zijn de “Jausen”. Een koude vlees- en kaasplateau met producten van regionale boeren en waarbij zwartbrood  wordt geserveerd.

© 2024 - Makelaar Karinthië